Maine Coons en Polydactyl

Aanschaf ( het contract kort samengevat )

Alvorens u tot de aanschaf van een kitten overgaat, is het belangrijk om te weten dat:

De moederpoes ligt de eerste weken samen met de kittens in een aparte woonkamer. Wanneer ze daar aan toe zijn verhuizen ze naar reguliere woonkamer waar natuurlijk vanalles gebeurt.  De kittens krijgen zo de mogelijkheid om kennis te maken met onze andere huisdieren, geluiden en voorwerpen. Wij laten de kittens wennen aan knuffelen, de auto, de dierenarts, kammen en borstelen en nageltjes knippen en nog veel meer.

De kittens mogen ons gezin verlaten als ze 14 weken oud zijn en de mannetjes minimaal 1.5 kg wegen en de vrouwtjes minimaal 1 kg.  De kittens mogen bezoek krijgen vanaf 6 weken. Wij verzoeken wanneer u ons bezoekt niet op dezelfde dag bij een andere collega cattery te zijn geweest en schone kleren te dragen. Dit om kruisbesmetting te voorkomen.

Wij verkopen geen kittens aan fokkers.

Een optie neemt u voor maximaal 5 dagen. Een reservering van een kitten kunt u maken doormiddel van een aanbetaling van 200 euro. Mocht u later toch beslissen om van de reservering af te zien dan heeft u geen recht op restitutie. Wanneer wij de reservering van onze kant ongedaan maken krijgt u de betaling terug.

 Wanneer de kittens uiteindelijk naar u toegebracht worden, wordt de aanbetaling in mindering gebracht van het totaal bedrag en zijn de kittens 2 keer geënt, meerdere keren ontwormd, gechipt en parasiet vrij. Ze krijgen een stamboom, paspoort en een koopcontract mee.

Een Maine Coon kan zeer lang leven, heeft aandacht nodig, samen met het baasje spelen en knuffelen horen daarbij. Hygiëne is belangrijk, dus altijd een schone kattenbak ( liefst meerdere), dagelijk vers eten en drinken, regelmatig kammen en borstelen, nageltjes verzorgen en regelmatig ontwormen.

In het nieuwe huis mogen de katten niet  los buiten lopen, dit om diefstal, ziektes, ongelukken of ongewenste zwangerschap te voorkomen. Ook willen wij dat de kitten niet de enige kat in het huishouden is. Hij heeft een soortgenootje nodig om gedragsproblemen of vereenzaming te voorkomen.Wanneer de kittens een leeftijd van 6-8 maanden hebben bereikt moeten ze gecastreed/gesteriliseerd worden. Wanneer u ons hiervan een bewijs toestuurt van de dierenarts sturen wij u de stamboom toe.

Kittens mogen in hun leven nooit opgesloten worden in een kleine kooi, ontnagelt worden of enig andere vorm van mishandeling zowel psychisch als fysiek.

Let op met het laten liggen van etensresten op de aanrecht. Maine Coons hebben dit zo door en sommige producten zijn nu eenmaal giftig voor katten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zout en chocolade. Ook veel planten, zowel binnenshuis als in de tuin zijn giftig voor katten.

Maine Coons worden zwaarder en groter dan de gemiddelde kat en let hierbij op dat u stevige/grotere mandjes, krabpalen e.d. aanschaft.